Dolby Surround
2014

L’objectiu d’aquesta segona edició, que va tenir lloc el dissabte 11 i el diumenge 12 de gener, va ser la mateixa que la del Dolby Surround 2012: acostar a Banyoles algunes de les obres més importants del cinema documental musical, amb la col·laboració d’In-Edit Beefeater, Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona.

En aquesta ocasió, però, les projeccions van tenir lloc al Centre Cívic de Porqueres i vam comptar amb la presentació a les comarques gironines de dos documentals: Pauls Planet, que segueix la gira en bicicleta de Paul Fuster per Catalunya i No More Tour, que mostra l’últim tour internacional del músic basc Fermin Muguruza.

A banda dels documentals sobre aquests dos artistes, també vam poder veure I am trying to break your heart: a film about Wilco, dels nord-americans Wilco.

Els directors de Pauls Planet, Aleix Barba i Mars Sirisi, i el propi Paul Fuster van presentar l’acte a la projecció, van presentar-lo i, una vegada acabada la projecció, van respondre les preguntes dels assistents. Un documental que segueix a aquest músic en la gira que va realitzar per tot Catalunya durant la primavera del 2013 amb una bici construïda per ell mateix, en la qual va pedalar 2.080 km i va realitzar 55 concerts en 60 dies, un d’ells a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles.

No more Tour, dirigit per Daniel Gómez i Fermin Muguruza, és el relat de l’extenuant gira internacional del músic basc Fermin Muguruza el 2013, que durant mesos va recórrer desenes de ciutats del planeta.

El cicle es va tancar amb la projecció del documental dirigit per Sam Jones l’any 2002, I am trying to break your heart: a film about Wilco, que fa un seguiment al procés creatiu del disc Yankee Hotel Foxtrot, així com els problemes que a poc a poc sorgeixen entre la visió que tenen els dos pesos pesants del grup, Jeff Tweedy i Jay Bennett.

Dolby Surround 2014