Dolby Surround
2012

El projecte Dolby Surround va néixer per acostar a Banyoles algunes de les obres més importants del cinema documental musical, en un moment en el qual aquest gènere cinematogràfic estava vivint un auge considerable.

Aquesta expressió artística és molt interessant perquè permet unir la potència narrativa del cinema documental i la força i el dinamisme de les imatges de la música en directe.

Un dels motius pels quals a Catalunya vam viure amb especial èmfasi la proliferació del cinema documental musical va ser el Festival Internacional IN-EDIT de Barcelona. Així doncs, vam col·laborar amb ells per emetre dos documentals que prèviament havien programat, i que aquesta vegada es van poder veure a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles: Kurt Cobain. About a Son, el dissabte 15 de desembre, i Papagordo. En casa de Raimundo Amador, l’endemà.

En el primer s’omet la cara del cantant de Nirvana per tal de concentrar-se en la seva veu, extreta de més de 25 hores de gravació. Rere les seves paraules, veiem imatges de les ciutats de la seva vida lliscant amb una narrativa visual pròpia, i escoltem els seus grups favorits. Una autobiografia càlida i sincera, única.

En el segon cas, es va poder veure un documental sobre Raimundo Amador. El malnom feia servir la seva néta de Raimundo Amador (mi papagordo) titula un documental familiar com pocs; un que porta la proximitat fins a terrenys inexplorats. Perquè aquest no és un film sobre la seva trajectòria musical, sinó un acostament al seu dia a dia autèntic.