Jornada Musical
2010

Com la Jornada Musical 2009, la del 2010 estava adreçada a músics de grups novells i emergents i pensada perquè les formacions que hi participaven en traguessin profit tant a nivell individual com a nivell col·lectiu.

Va tenir lloc el dissabte 16 d’octubre a l’Ateneu – CMEM de Banyoles i responia a preguntes com: saps com gravar, mesclar i masteritzar les teves pròpies cançons? Has trobat el teu so amb la guitarra? Te’n surts a l’hora de composar? T’agradaria conèixer quina és la millor manera per gestionar el teu grup?

Al matí es van impartir tallers adreçats a cada membre de la formació per separat: Blues, funk, country i rock des de la guitarra, per David Muñoz (Els Pets i Gnaposs); Segones veus per a instrumentistes, per Edu Font (Lax’n’Busto); Manteniment de guitarra i baix, per Jordi Carles; Afinació i manteniment de bateria, per Jimmy Pinyol (Lax’n’Busto); Pensar en baix, per Ramon Teixidó, El repte de fer cançons, per Carles Sanjosé (Sanjosex); Base rítmica per a baix i bateria, per Jimmy Pinyol i Ramon Teixidó; i Demostració de pianos digitals, per Jorge Varela.

A la tarda es van celebrar xerrades sobre temes que afectaven a tot el grup de música, ja que van tractar temes de gestió musical: Auto-enregistrament, per Lluís Ferrer (tècnic de so de Mazoni i la CM-La Mirona); Com llançar-se al públic i no prendre mal en l’intent, per Albert Olivas; Piano digital: interpretació amb estils d’acompanyament, per Jorge Varela; i Comunicació cultural, per Marc Tapias (director d’en Silencio, Barcelona).

A les 10 de la nit, els barcelonins Standstill van actuar a l’Auditori de l’Ateneu presentant Adelante Bonaparte (Buena Suerte, 2010). Amb un directe contundent i demolidor van demostrar, una vegada més, una gran capacitat de reinvenció.

Programa de la Jornada Musical 2010.

 

Reconeixements de la gràfica
Un dels eslògans més cèlebres de la història de la música, va servir a l’estudi de disseny gràfic Enserio com a base per a la imatge de la segona Jornada Musical, que va rebre diferents premis:

– Laus 2011. Bronze
– Selected B, Graphic Design from Europe (Index Book)
– Select J, Graphic Design from Spain (Index Book)
– Gidi 2011. Finalista en l’apartat de millor disseny comunicatiu

W-Sonora-JornadaMusical2010-G-01-1600px

W-Sonora-JornadaMusical10-F-02-1600px

W-Sonora-JornadaMusical10-F-01-1600px