Festa de Sant Llop de Miànigues
2013

Durant els vint-i-quatre anys anteriors, una comissió de veïns de Miànigues i l’Ajuntament de Porqueres van ser els encarregats de reiniciar i organitzar la Festa de Sant Llop (que s’havia deixat de celebrar durant 40 anys).

El 2013, el Projecte Sonora vam agafar el relleu juntament alguns veïns del municipi, comptant igualment amb l’Ajuntament, i amb l’objectiu d’apropar aquesta celebració al màxim nombre de persones, realitzant activitats diverses i per a totes les edats.

Així doncs, com mana la tradició, el primer diumenge de setembre, que el 2013 era dia 1, vam celebrar la Festa de Sant Llop de Miànigues. La resposta va ser espectacular, i aquest petit municipi es va omplir de gom a gom de persones de totes les edats, que en un ambient alegre i festiu, van poder gaudir d’activitats molt variades.

El tret de sortida el va donar l’Ofici Solemne amb concert de la Coral del Centre Cívic de Porqueres, a l’Església de Sant Romà de Miànigues. Tot seguit hi va haver una audició de sardanes de la Cobla Bisbal Jove i un vermut per a tothom a la Plaça de l’Església.

A la tarda es va celebrar una gimcana infantil i activitats amb aigua, i tot seguit va tenir lloc un dels plats fors de la Festa: l’actuació en solitari del cantautor solsoní Roger Mas, que va repassar temes de la seva dilatada trajectòria.

Ja per últim, a les 21 h hi va haver cinema a la fresca amb la projecció de diferents capítols de la sèrie Les Coses Grans d’en Lluc i d’en Roger Coma (tots dos van néixer i créixer a pocs metres del nucli de Miànigues, la qual cosa va fer que es tractés d’una projecció especial).

Tal com van recollir Pau Viladiu i David Sala en el llibre Miànigues (Quaderns de la Revista de Girona), els nostres avis tenien Sant Llop per advocat contra les bruixes, els diables i els mals esperits en general. També l’invocaven contra totes les feres i animals monstruosos i llegendaris.

Per tal d’arribar al màxim nombre de persones, es va crear la pàgina de Facebook de la Festa de Sant Llop de Miànigues.

I com diu la dita, Per Sant Llop, oli pel tot!

Sant Llop 2013

Sant Llop 2013 Roger Coma