Per tots és sabut que Banyoles i el Pla de l’Estany sempre ha estat una zona prolífera pel que fa a formacions musicals.

Creada l’any 2002, Sonora vam sorgir a partir de la iniciativa de les entitats Plalternatiu, Associació Comarcal 107.3 Col·laboradors, Coordinadora de Barraques i del programa So de Calaix de Ràdio Banyoles, per tal de donar suport i impuls als diferents grups i dj’s de la nostra comarca, inicialment a través de la 1a Mostra de grups novells i dj’s creadors del Pla de l’Estany.

Cal destacar que des dels nostres inicis hem treballat de manera totalment voluntària i sense ànim de lucre.

Durant els primers anys el nostre objectiu era potenciar la música i la cultura realitzades al Pla de l’Estany, així com servir de plataforma per les formacions de la comarca. El web que inicialment servia per difondre la informació de la Mostra es va convertir en un Portal musical que aglutinava molta informació: grups i entitats actives al Pla de l’Estany, agenda de concerts, àlbum de fotos, reportatges… I també la dels nostres projectes, encaminats no només a potenciar la música realitzada a la nostra comarca, sinó de portar-la a diversos espais de la comarca a través de concerts en directe.

Així en diverses ocasions vam participar al Mercat de la Música Viva de Vic amb un estand (repartint informació dels grups de la comarca), i vam organitzar un gran nombre d’activitats, entre les que destaquen la Competència de djs a la Plaça Major, un homenatge als mítics Kitsch pel seu vintè aniversari, un concert insonor, la renovació del nostre web per oferir un millor servei, el concurs La Ramona, unes Jornades Musicals o la celebració de la Nit dels Museus.

A partir del 2011, després de dedicar molts esforços a potenciar la creació i l’exhibició a la nostra comarca, vam deixar de banda aquest objectiu.

Des d’aquell moment tirem endavant projectes musicals que ens fan especial il·lusió, independentment de si repercuteixen en els grups i dj’s de la nostra comarca: tres edicions del Dolby Surround (una iniciativa que tenia la intenció d’apropar a Banyoles algunes de les obres més importants del cinema documental musical actual) i la Festa de Sant Llop de Miànigues, que té lloc el primer diumenge de setembre a aquest municipi de Porqueres i que organitzem any rere any des del 2013.

En definitiva, i com diria la Rihanna, Don’t stop de music!