Festa de Sant Llop de Miànigues
Diumenge 3 de setembre de 2017

Aquesta és una ocasió en què tant els veïns del poble com altres persones ens trobem per gaudir d’aquest esdeveniment que, com el seu nom indica, està apadrinat per Sant Llop, patró de Miànigues. Una festa petita però amb molt de caràcter que aplega nombrosos veïns del poble i de comarques gironines que volen viure un dia en un entorn proper i amb identitat.

12 h: Ofici solemne amb concert de la coral Les Estunes del Centre Cívic de Porqueres a l’església de Sant Romà de Miànigues

La coral Les Estunes del Centre Cívic de Porqueres inicia la temporada de concerts a Miànigues, on acompanyarà la Missa i després oferirà una mostra de les cançons populars i tradicionals que formen part del seu repertori.

13:15 h: Acte de presentació i benedicció de la nova campana, Maritresa

Després de 81 anys, el campanar de Sant Romà de Miànigues recupera la seva campana. Els veïns i Projecte Sonora, amb el suport de l’Ajuntament de Porqueres, el Bisbat de Girona i la col·lecta de les anteriors Festes de Sant Llop, han aconseguit el finançament necessari per construir-ne una de nova. Realitzada a la foneria Rifer Rocafer, fa 64 centímetres de diàmetre, pesa 150 quilos i està feta de coure i estany. Després d’un procés participatiu, la campana porta per nom Maritresa, un homenatge a Maria Teresa Tor i a totes les persones que treballen de manera altruista per mantenir el bon funcionament de l’església i del poble en general.

13:30 h: Audició de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove i vermut per a tothom

Nascuda l’any 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà, la Cobla Bisbal Jove és una de les més prolífiques del territori. El seu repertori inclou audicions de sardanes, oficis solemnes, cercaviles, balls vuitcentistes, concerts pedagògics, enregistraments, aplecs i concerts de música per a cobla. La seva aposta per la barreja de tradició i innovació els ha portat a la fusió amb diferents gèneres musicals i a col·laboracions amb artistes de tot tipus.

16:30 h: III Cronoescalada Biciclista (Inscripcions: info@sonoramusica.com i el mateix dia a les 16 h)

Per tercera vegada, la Festa de Sant Llop de Miànigues organitza la Cronoescalada Biciclista, una prova lúdica i esportiva en la qual els participants hauran de demostrar la seva valentia pujant al més ràpid possible la pujada de Miànigues: un recorregut de 149 metres amb un pendent del 14,6% de mitjana. Podrà participar- hi tothom que ho vulgui a partir de 14 anys. Caldrà portar bicicleta. És obligatori portar casc. Amb inscripció prèvia al correu info@sonoramusica.com i el mateix dia a partir de 1/2 hora abans (preu inscripció: 2 euros, a dipositar a la recollida del dorsal). S’atorgarà el premi Nani Pinarello al més lent, el premi Mario Cipollini al més ràpid, el premi Perico Delgado a la millor vestimenta, el premi Bianchi a la bicicleta més retro i, per primera vegada, el premi Joane Somarriba a la noia més ràpida. A més, s’obsequiarà tots els participants amb un record.

*Atenció, l’organització no es fa responsable ni de la condició física dels participants ni dels danys que es puguin ocasionar. Inscripcions limitades.

17:45 h: Jocs de taula i Espectacle familiar de titelles i clown amb Kumulunimbu, del col·lectiu artístic Ortiga

Jocs de taula: per als aficionats als jocs de taula, una ocasió per demostrar i compartir les seves habilitats.

Espectacle familiar de titelles i clown amb Kumulunimbu, del col·lectiu artístic Ortiga: a qualsevol lloc del món, ara mateix i des de sempre, moltes vides comencen aquest camí… Kumulunimbu és una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia , la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva els més petits i commou els més grans, on es combinen els titelles i el clown, ple de detalls, humor, crítica i sorpreses, i en què la poesia us farà navegar per un mar d’emocions.

18:30 h: Belda & Sanjosex presenten Càntut en concert

Belda & Sanjosex han esdevingut els principals ambaixadors del projecte Càntut, del qual han escollit una quinzena llarga de cançons entre el miler que es recullen al seu cançoner online, que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Amb aquesta matèria primera, després d’absorbir lentament les cançons per tal de fer-les ben seves, han enrolat en l’aventura dos osonencs: la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48…) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham…), amb qui han portat les tonades a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

20:30 h: Pavvla en concert

Amb un sol disc al mercat, Creatures (Luup Records, 2016), PAVVLA acumula elogis més enllà del nostre territori, i ja ha actuat en festivals com l’americà SXSW, o el Primavera Sound. El seu àlbum de debut està format per deu peces que parteixen del folk més fràgil per revestir-se amb capes i més capes de malenconia pop, boirina electrònica i rock en fase esquelètica. Formes digitals i essències orgàniques que sonen com Daughter i Bon Iver perdent-se plegats en les profunditats d’un bosc espès, i on una estètica marcadament hivernal contrasta amb la calidesa hipnòtica d’una veu que captiva i commou des del primer moment.

* Totes les activitats són gratuïtes, excepte la III Cronoescalada Biciclista (2 euros). Hi haurà servei de bar amb entrepans, crispetes, coques i gofres. En cas de pluja, les actuacions es duran a terme a l’interior de l’església